in

De Ultieme Old School Supercars Test

Oke, de titel is misschien wat vaag maar hoe moet je anders een video omschrijven waarin supercars als de McLaren F1, de Ferrari F40 en F50, Porsche Carrera GT, Noble M600, Pagani Zonda F en de Lamborghini Murcielago LP670-4 SV het tegen elkaar opnemen.

Met de komt van de Porsche 918 Spyder, McLaren P1 en de LaFerrari breekt er een nieuw tijdperk aan voor hypercars. Het is definitief over met de handgeschakelde versnellingsbak, niet-hybride aandrijflijnen en supercars zonder ESP, TC. Vanaf nu heeft iedere hypercar bewegende aerodynamische onderdelen, semi-automatische transmissies, elektromotoren en meer computers aan boord dan een gemiddeld gezin in huis heeft.

Daar is niets mis mee, het is een ontwikkeling die is begonnen bij de eerste generatie supercars en iedere nieuwe generatie wordt sneller en geavanceerder. Maar, des te leuker is het om eens terug te blikken op de  supercars van weleer. Henry Catchpole neemt je mee in deze geweldige machines in een 17 minuten durende video om uit te zoeken of vroeger echt alles beter was.
Via: EVO TV

Video – Old School Supercars Test

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hierdoor krijgen Londenaren hekel aan Supercars

Hierdoor krijgen Londenaren hekel aan Supercars

Hillclimb - Osella Sports Car met 250 km/h door de Alpen

Osella Sports Car met 250 km/h door de Alpen