in

De V12 van de Pagani Huayra R doet pijn aan je oren

Althans, bij deze kinderen die aan het uiteinde van de straight piped, 6.0-liter atmosferische V12-motor gingen zitten.

Pagani nam onlangs de Huayra R mee naar Supercar Owners Circle 2021 in Kroatië. Nadat de gloednieuwe circuitauto van Pagani uit een vrachtwagen is geladen, werd de atmosferische V12-motor warmgedraaid. Dat begint met rustig gas geven en lage toeren, maar naarmate de motortemperatuur van de twaalfcilinder stijgt geeft de bestuurder meer gas. Het brullende geluid verraste twee kinderen, die daarna snel hun oren bedekten.

Pagani heeft optionele geluiddempers ontwikkeld voor de Huayra R, zodat hij kan voldoen aan de geluidsnormen op geluidsarme circuits. Maar zo te zien waren die nu niet geïnstalleerd en dat maakt de tot 9.000 toeren per minuut jankende V12 oorverdovend.

Er worden slechts 30 exemplaren geproduceerd van de Huayra R, zegt Pagani nu. In praktijk zullen er nog wel extra one-offs gebouwd worden, Horacio Pagani is niet vies van geld en met 3 miljoen dollar per stuk loopt het hard binnen.

Video: V12 van de Pagani Huayra R doet pijn aan je oren

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volkswagen-bestuurder haalt via fietspad in

Volkswagen-bestuurder haalt via fietspad in

Op de Rollenbank - Subaru Outback 3.6 R

Op de Rollenbank – Subaru Outback 3.6 R