in

Is de Venom GT met 435.2 km/h echt de snelste?

Je zou zeggen dat het bepalen van de snelste auto ter wereld heel makkelijk is, degene die de hoogste topsnelheid neerzet is de winnaar. Maar zo simpel is het allemaal niet, helemaal niet als fabrikanten verschillende regels aanhouden.

Volgens Guinness World Record geldt het record pas als het een productieauto betreft waarvan minimaal 30 exemplaren worden gemaakt, de run in beide richtingen is uitgevoerd en gemeten is onder toeziend oog van een waarnemer. Het record van de Bugatti Veyron Super Sport voldoet aan al deze eisen met een topsnelheid van 431 km/h.

Afgelopen weekend meldde John Hennessey dat zijn Venom GT het record had verbroken met een snelheid van 435.2 kilometer per uur, de video hieronder bevestigt dit inderdaad. Echter is het niet officieel, de Venom GT heeft de run niet in beide richtingen uitgevoerd en er worden maar 29 exemplaren gemaakt. Daarnaast is het de vraag of dit een echte productieauto is of een gelimiteerde tuner auto, de basis is tenslotte een Lotus Exige.

John Hennessey maakt het allemaal niets uit, hij vindt dat zijn 1200 pk Venom GT het snelste is. Maar goed, als we dan toch alle regels vergeten dan is de Boss Ford GT toch echt de allersnelste met 455 km/h. Maar daar hoor je dan weer niemand over, verwarrend hé?

Video: Venom GT haalt 435.2 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

NASCAR 2014 - Daytona 500 Highlights

NASCAR 2014 – Daytona 500 Highlights

Op de rollenbank - Nissan 350Z

Op de rollenbank – Nissan 350Z