in

Is de Venom GT met 435.2 km/h echt de snelste?

Je zou zeggen dat het bepalen van de snelste auto ter wereld heel makkelijk is, degene die de hoogste topsnelheid neerzet is de winnaar. Maar zo simpel is het allemaal niet, helemaal niet als fabrikanten verschillende regels aanhouden.

Volgens Guinness World Record geldt het record pas als het een productieauto betreft waarvan minimaal 30 exemplaren worden gemaakt, de run in beide richtingen is uitgevoerd en gemeten is onder toeziend oog van een waarnemer. Het record van de Bugatti Veyron Super Sport voldoet aan al deze eisen met een topsnelheid van 431 km/h.

Afgelopen weekend meldde John Hennessey dat zijn Venom GT het record had verbroken met een snelheid van 435.2 kilometer per uur, de video hieronder bevestigt dit inderdaad. Echter is het niet officieel, de Venom GT heeft de run niet in beide richtingen uitgevoerd en er worden maar 29 exemplaren gemaakt. Daarnaast is het de vraag of dit een echte productieauto is of een gelimiteerde tuner auto, de basis is tenslotte een Lotus Exige.

John Hennessey maakt het allemaal niets uit, hij vindt dat zijn 1200 pk Venom GT het snelste is. Maar goed, als we dan toch alle regels vergeten dan is de Boss Ford GT toch echt de allersnelste met 455 km/h. Maar daar hoor je dan weer niemand over, verwarrend hé?

Video: Venom GT haalt 435.2 km/h

Is de Venom GT met 435.2 km/h echt de snelste?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *