in

De vernietigende kracht van de AMS Omega GT-R

De rivaliteit tussen AMS Performance en ETS om de snelste Nissan GT-R zorgt voor een ongekend hoog niveau. ETS had het record op de kwart mijl in handen met een tijd van 7.49 seconden, maar een vernieuwde versie van de AMS Omega GT-R is net iets sneller gegaan.

AMS maakt gebruik van een Syvecs AWD Controller om de voorwielen tijdelijk uit te schakelen om een burnout te maken, maar voor de run wordt het All Wheel Drive systeem weer ingeschakeld. Het vermogen van de twin turbo 3.8-liter V6-motor gaat dik over de 2.000 pk heen, maar exacte cijfers wil AMS Performance niet geven. Wat we wel weten is dat hij in 7.48 seconden een kwart mijl aflegt, 0,01 seconden sneller dan de GT-R van ETS.

In iets meer dan 7 seconden werd een snelheid behaald van 308 kilometer per uur, waarbij 0-100 km/h in 1.6 seconden ging!

Video: AMS Omega GT-R Record Run

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vrouw leert schakelen in een 911 GT3 RS 4.0

Vrouw leert schakelen in een 911 GT3 RS 4.0

Tommi Mäkkinen test Toyota GT86 4x4

Tommi Mäkkinen test Toyota GT86 4×4