in

De wheelies van de Camaro eCopo zijn echt waanzinnig

De eerste keer dat de Chevrolet Camaro eCopo de dragstrip bezocht maakte hij direct een wheelie. Inmiddels zijn we een kleine twee maanden verder en de wheelies zijn alleen maar groter geworden!

De eCopo heeft dezelfde 3-traps automatische transmissie en solide achteras als de benzineslurpende Copo. Het verschil zit hem echter in de krachtbron, twee BorgWarner elektromotoren brengen het vermogen van de vier 200-volt modules over op de achteras. De output wordt geschat op 780 pk en 1.060 Nm koppel.

De Camaro eCopo klokte eerder een indrukwekkende tijd van 9.69 seconden op de kwart mijl. Deze run is een stuk wilder en dus niet zo snel, maar de wheelie is indrukwekkend. Zoals we in de video kunnen zien, zorgt het instant koppel ervoor dat de Camaro zijn voorwielen direct de lucht in gooit zodra de bestuurder het gaspedaal intrapt. Vooralsnog is dit het enige exemplaar dat Chevrolet gebouwd heeft.

Video: Wheelie van de Camaro eCopo

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Aventador SV in de bandenstapel

Lamborghini Aventador SV in de bandenstapel

Aston Martin Rapide E

Dit is de eerste elektrische Aston Martin: Rapide E