in

De wijzigingen in Formule 1 voor 2019/2021

In 2019 gaan de reglementen voor Formule 1-bolides wederom op de schop, maar niet zo drastisch als in 2017. De reglementswijzigingen zijn voornamelijk bedoeld om het racen aantrekkelijker te maken en inhalen te vereenvoudigen.

De belangrijkste wijziging is het versimpelen van de voorvleugel waardoor er minder turbulente lucht ontstaat. Dit moet ervoor zorgen dat auto’s dichter achter elkaar kunnen rijden en het makkelijker wordt om in te halen. Daarnaast worden de achtervleugels breder en dieper wat de impact van DRS vergroot.

Naast de aerodynamische wijzigingen zijn er ook een aantal simpele oplossingen bedacht voor 2019. Zo krijgen de coureurs 5 kg extra brandstof mee waardoor er geen ‘lift and coast‘ meer toegepast hoeft te worden en coureurs heel de race voluit kunnen gaan. Tot slot wordt het gewicht van de coureur gescheiden van de auto, zodat zwaardere coureurs niet langer in het nadeel zijn. Dit zal gebeuren door voor iedere coureur een standaardgewicht te hanteren, 80 kg, en lichtere coureurs ballast mee te geven aan de stoel om tot aan dit gewicht te komen.

Voor 2021 zijn de reglementswijzigingen nog niet definitief, maar er zijn al wel een aantal concrete voorstellen gedaan. Wat dat zijn zie je in de video hieronder.

Video: De wijzigingen in Formule 1 voor 2019/2021

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Judd V8-aangedreven Mercedes SLK340

Judd V8-aangedreven Mercedes SLK340 over Portugese bergweg

Rene Rast DTM Crash

René Rast maakt cabrio van DTM-bolide