in

De zwaarste crashes van de huidige Formule 1-coureurs

Het officiële F1 YouTube-kanaal heeft een compilatie gemaakt met de zwaarste crashes van de huidige coureurs. Van coureurs die vorig jaar debuteerden, zoals Alexander Albon, tot coureurs die al bijna 20 jaar in de koningsklasse actief zijn, zoals Kimi Räikkönen.

Van één coureur is er echter geen Formule 1-crash, Nicholas Latifi zou in Australië zijn debuut maken maar vanwege de wereldwijde pandemie moet de Canadees nog even wachten op zijn eerste F1-crash. Van hem zien we dus een klapper uit de periode dat hij Formule 2 reed..

Er zijn een aantal ongelooflijke harde crashes te zien in deze video, zoals de koprol van Daniil Kvyat op Suzuka, Kevin Magnussen’s crash bovenaan Raidillon, Lewis Hamiltons frontale klap op de Nürburgring en Max Verstappen die stuurloos rechtdoor ging in Monaco.

Gelukkig konden alle coureurs zelfstandig uitstappen, maar het laat zien hoe gevaarlijk de sport soms kan zijn. Helaas mag deze video niet op onze site afgespeeld worden, dus klik even door naar YouTube om de video te bekijken.

Video: De zwaarste crashes van de huidige Formule 1-coureurs

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nederlander crasht met Toyota Yaris T-Sport tijdens Touristenfahrten

Nederlander crasht met Toyota Yaris T-Sport tijdens Touristenfahrten

NASCAR 2020 - Charlotte 600 Highlights

NASCAR 2020 – Charlotte 600 Highlights