in

Deed Rosberg een Schumi-tje in Monaco?

De kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco is geëindigd in controverse. Met nog 40 seconden te gaan had Nico Rosberg pole position in handen voor Lewis Hamilton en Daniel Riciardo. Rosberg kon nog één geklokte ronde rijden maar Lewis Hamilton ook, die achter de Duitser reed. Vlak na de beroemde hobbel bij casino, waar de coureurs omheen rijden, verremde Nico Rosberg zich waardoor hij zich genoodzaakt zag de vluchtroute te nemen. Dit zorgde echter wel voor een gele vlag waardoor alle andere coureurs van hun gas af moesten en de kwalificatie ten einde was.

Het is natuurlijk mogelijk dat Rosberg een fout maakte en de bocht echt niet kon halen zonder te crashen, maar als je het hele weekend nog geen fout gemaakt hebt en dat dan wel doet op het meest cruciale moment van de kwalificatie dan is dat behoorlijk controversieel. Schumacher deed in 2006 ongeveer hetzelfde en werd door de commissarissen bestraft. Of er een onderzoek komt naar Nico’s actie is nog even de vraag.

Feit blijft dat Lewis Hamilton allerminst blij was met zijn teamgenoot, de spanning was om te snijden tijdens de persconferentie waar Lewis zei dat hij de fout van zijn teamgenoot wel erg ironisch vond en er verder niets over wilde zeggen. To be continued?

We hebben hieronder de beelden voor jullie, oordeel zelf?

Video: Deed Rosberg een Schumi-tje in Monaco?

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

DTM 1992 - Ellen Lohr wint op Hockenheim

DTM 1992 – Ellen Lohr wint op Hockenheim

Nissan gaat met een LMP1 GT-R naar Le Mans 2015

Nissan gaat met een LMP1 GT-R naar Le Mans 2015