in

Derek Bell en de Ferrari 512 herenigd op Goodwood

Op het Goodwood Festival of Speed 2015 is altijd wat te beleven. Een weekend lang wordt er met een unieke mix van klassieke en hedendaagse raceauto’s gereden en vele bekende coureurs komen op het evenement af.

Eén van die bekende namen is Derek Bell, vijfvoudig winnaar van Le Mans en oud Formule-1 coureur. Tussen 1968 en 1974 reed hij Formule 1 races voor o.a. Ferrari, McLaren en Surtees maar hij is vooral bekend om zijn prestaties op Le Mans. In deze video wordt hij herenigd met de Ferrari 512 waarmee hij in 1970 deelnam aan de 24-uur van Le-Mans.

Derek Bell was ook één van de vele coureurs die deelnam aan de opnames van de film Le Mans met Steve McQueen. Tijdens die opnames had hij een ongeluk met de Ferrari 512, die compleet uitbrandde. De zwaar beschadigde Ferrari werd later herbouwd en Derek Bell geniet zichtbaar van de hereniging met zijn Ferrari 512.

Video: Derek Bell en de Ferrari 512 herenigd op Goodwood

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jaguar XKR-S GT3

The Sound of Jaguar XKR-S GT3 on Monza

Formule-1 2015

Formule 1 2015 – BBC Season Review