in

In detail: Vencer Sarthe

Het nieuwe Nederlandse sportwagenmerk Vencer stapt in het segment van dure supersportwagens. Een gewaagde stap, maar toch doet Vencer CEO Robert Cobben een poging. In deze video van Autovisie vertelt hij in detail over zijn eerste creatie, de Vencer Sarthe.

Het in Vriezenveen gevestigde Vencer Sportscars heeft jaren aan z’n auto zitten werken. Het resultaat is de Sarthe, met een 510 pk sterke V8 onder de kap van General Motors die gekoppeld is aan een handgeschakelde zesbak. Het totaalgewicht komt uit op 1.390 kilogram en daarmee moet de Nederlandse supercar een sprint naar de 100 km/h in 3,8 seconden afleggen. Wie de Vencer Sarthe helemaal tot het uiterste pusht zou een theoretische topsnelheid moeten kunnen halen van 326 km/h.

De supercar kost 265.000 euro, exclusief belastingen. Flink wat geld, maar dan rijd je wel iets unieks uit Nederland. Wellicht ligt daar ook gelijk een probleem, wie wil deze supercar kopen? Hij heeft nog geen naam opgebouwd in de autowereld en zal wellicht niet zo goed zijn als de gevestigde concurrentie. Problemen waar Spyker en Savage Rivale ook tegenaan liepen. Desondanks mogen we trots zijn op een nieuw Nederlands automerk.

Video: Vencer Sarthe

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Andy Priaulx in de nieuwe BMW M235i

Andy Priaulx in de nieuwe BMW M235i

Tooned - The Ayrton Senna Story

Tooned – The Ayrton Senna Story