in

Devel Sixteen V16-motor levert 5.007 pk

DEVEL SIXTEEN QUAD-TURBO V-16 engine

We hebben er lange tijd niets van gehoord, 4 jaar om precies te zijn, maar de V16-motor voor de Devel Sixteen is af en het resultaat is ongehoord!

Steve Morris Engines heeft bevestigd dat de motor eindelijk het beloofde vermogen van 5.000 pk heeft bereikt. Tijdens een recente tests leverde de motor 5.007 pk en 5.287 Nm koppel, opmerkelijke cijfers die grotendeels te danken zijn aan de vier 81 mm turbochargers die op de 12.3-liter V16 zitten. Natuurlijk mogen we de expertise van Steve Morris Engines in het bouwen van motoren voor dragsters ook niet vergeten.

Hoe indrukwekkend het resultaat ook is, het is onwaarschijnlijk dat je de Devel Sixteen binnenkort op straat zult zien. Om te beginnen zal het voor een straatauto bijna onmogelijk zijn om voldoende koeling te bieden voor langdurig gebruik. Daarnaast is het vinden van een transmissie die zoveel vermogen kan weerstaan praktisch onhaalbaar.

Video: Devel Sixteen V16-motor levert 5.007 pk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alfa Romeo Spider – A Fine Italian Lady

Nieuwe BMW M5 met M Performance-uitlaat klinkt lekker!