in

Zo Klinkt de Devel Sixteen

We maakten voor het eerst kennis met de Devel Sixteen toen Shmee150 de auto filmde tijdens de Dubai Motorshow. De V16 Quad Turbo motor die achterin ligt zou 5000 pk moeten leveren en de auto naar topsnelheid van 560 kilometer per uur moeten blazen.

Dat zijn behoorlijke claims, die lastig waar te maken zijn. Zie maar eens banden te vinden die 560 kilometer per uur aankunnen, Michelin heeft ze niet ergens op een plank liggen. Voor dagelijks gebruik  zou cilinderuitschakeling worden toegepast, waardoor de motor functioneert op 8 of 10 cilinders en slechts een fractie van het opgegeven vermogen.

Omdat er nergens technische specificaties worden gegeven gingen wij er vanuit dat de Devel Sixteen een futuristisch bouwpakket was. Maar het gevaarte rijdt gewoon en, eerlijk is eerlijk, klinkt geweldig bruut. To be continued!

Video: Zo Klinkt de Devel Sixteen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dodge Charger is Donk Extreme

Dodge Charger is Donk Extreme

Racers

Racers