in

Deze 220d is omgebouwd tot een triple turbo BMW M2 Diesel

Als BMW ooit besluit een M2 Diesel te bouwen, zou hij er zo uit kunnen zien!

Gary Martins uit Johannesburg, Zuid-Afrika, is een ex-BMW Master Technician die nu zijn eigen garage heeft; Grease Monkey Motors. Hij heeft vreemd genoeg een passie voor dieselmotoren en dit is zijn tweede creatie, een M2 Diesel.

Het project begon met een BMW 220d donorauto, waar een 3,0-liter triple turbo dieselmotor in werd gemonteerd van een X5 M50d. Vervolgens heeft Gary een Nitrous Oxide Systeem geïnstalleerd en water methanol injectie om de inlaatlucht te koelen. Het resultaat van deze aanpassingen is een 580 pk sterke dieselmotor met maar liefst 1.000 Nm aan koppel.

Er zijn verder veel onderdelen geleend van andere M-auto’s, zoals de de stoelen uit een M3, de voorremmen van een M5, de achterremmen van een M4 en de voorbumper van een M2 Competition. De carbon fiber motorkap en kofferbakdeksel zijn speciaal gemaakt voor deze build en de achterste wielkasten zijn met de hand verbreed.

Dit jaar hoop Gary met zijn BMW M2 Diesel deel te nemen aan de Simola Hillclimb, die vorig jaar werd geannuleerd in verband met de pandemie. In onderstaande video neemt hij ons mee langs alle aspecten van zijn unieke project car.

Video: Triple turbo BMW M2 Diesel

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Drie Ferrari betrokken bij crash tijdens supercar run

Drie Ferrari’s betrokken bij crash tijdens supercar run

860 pk Mitsubishi Evo 9 verbreekt record Skradin Hillclimb

860 pk Mitsubishi Evo 9 verbreekt record Skradin Hillclimb