in

Deze 360 pk sterke Mini Cooper heeft een externe turbocharger

Als jij houdt van klassieke, onaangetaste Mini Coopers dan kun je deze video beter niet kijken. Deze brute Mini is namelijk alles behalve origineel meer.

De 22-jarige eigenaar heeft om te beginnen een 1.6-liter viercilinder VTEC-motor van een oude Civic Type R in de motorruimte gehangen. In standaarduitvoering levert deze motor bijna 200 pk, maar dat was niet genoeg, dus monteerde de eigenaar een turbocharger. Aangezien er niet genoeg ruimte was voor de turbo onder de motorkap van de Mini, besloot hij de turbo gewoon voor de grill te hangen.

De Honda-motor heeft zelf ook een upgrade gekregen, waaronder nieuwe zuigers en injectoren. In totaal pompt deze fel oranje Mini 360 pk op het asfalt. Dat is ongeveer evenveel als een Focus RS, maar dan alleen op de voorwielen en met de helft van het gewicht.

Alsof dit nog niet extreem genoeg is wil de eigenaar nog verder gaan. Het doel is 500 pk en vierwielaandrijving, dat laatste is overigens hard nodig want het torque steer is nu al bijna niet te hanteren. LivingLifeFast had onlangs de mogelijkheid om de auto te testen en was behoorlijk onder de indruk.

Video: 360 pk sterke Mini Cooper

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ford GT vs Corvette ZR1

De 650 pk Ford GT is sneller dan een 755 pk Corvette ZR1

Scion FR-S zit vast op verkeersdrempel

Scion FR-S heeft te veel stance voor verkeersdrempel