in

Deze 4-rotor Mazda RX-7 Raceauto is straatlegaal

Degene die ons een al een tijdje volgen weten dat wij enorm fan zijn van de Formula Seven Mazda RX-7, maar er is nog een 4-rotor RX-7 die minstens zo extreem is én straatlegaal. Het is de raceauto van Logan van Defined Autoworks.

Deze 4-rotor RX-7 produceert meer dan 600 pk aan de achterwielen, zonder turbo, en is in staat 11.000 toeren per minuut te draaien. Vanwege het klassement waarin de Mazda racet is het vermogen echter beperkt tot 420 pk en 10.000 toeren per minuut. Een leuk weetje over deze auto; Gran Turismo Sport nam audio op van deze RX-7 om te gebruiken in de game voor de Mazda 787B, eveneens een atmosferische 4-rotor.

In deze video vertelt Logan meer over zijn RX-7 raceauto en zien we de Mazda op de rollenbank bij HP Logic, door de drive-thru en wat sprintjes trekken op de openbare weg. Koptelefoongebruikers opgelet, deze machines is ontiegelijk luid!

Video: Deze 4-rotor Mazda RX-7 Raceauto is straatlegaal

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. prachtig, weet iemand hoe de excenteras van deze 4-schijfs Wankel gelagerd is, om de twee zoals bij de RO80 of per elke schijf en indien per elke schijf, hoe is de zijafdichting van de rotoren aangepast?

Reageer op deze video

1.000 pk Audi RS3 vs 1.400 pk Ford Mustang Hoonicorn

1.000 pk Audi RS3 vs 1.400 pk Mustang Hoonicorn V2

Toyota GR Yaris Review

2020 Toyota GR Yaris Review