in

Deze 911 Carrera 2.7 RS is een Hot Rod

De prijs van een luchtgekoelde Porsche 911 is de afgelopen jaren flink gestegen, zoveel zelfs dat zeldzamere modellen als de Carrera 2.7 RS zijn geëvolueerd tot de duurste Porsches op aarde. Als je op zoek bent naar een RS-ervaring, maar geen absurde veilingprijzen wilt betalen kun je terecht bij bedrijven als Singer maar ook dan ben je nog altijd minstens een half miljoen dollar kwijt.

Makellos Classics is gespecialiseerd in luchtgekoelde Porsches en biedt een restauratieprogramma aan om normale luchtgekoelde 911’s om te toveren tot perfecte RS-replica’s. De Makellos RS wordt geleverd met alle cosmetica die nodig is om het op een echte RS te laten lijken, plus een 2,7-liter boxermotor met 220 pk, een handgeschakelde versnellingsbak met korte overbrenging, geventileerde remschijven, harde bussen, stevigere stabilisatorstangen en Koni-schokbrekers.

De prijs van al dit moois ligt rond de $120.000, nog altijd niet goedkoop maar veel, veel minder dan een Singer of een originele 911 Carrera 2.7 RS. The Hooniverse reed met een Makellos Classics 1973 Porsche 911 2.7 RS om te zien of de hot rod-uitvoering geslaagd is.

Video: Deze 911 Carrera 2.7 RS is een Hot Rod

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chauffeur van kiepwagen is iets vergeten

Ook deze chauffeur is laadbak vergeten te laten zakken

Op-de-Rollenbank-Alfa-Romeo-Spider-2.0

Op de Rollenbank – Alfa Romeo Spider 2.0