in

Deze 911 GT3 RS is voorzien van een supercharger

De Porsche 911 GT3 RS heeft een van de beste atmosferische motoren ter wereld. De 4,0-liter zescilinder produceert een hemels geluid en een indrukwekkende 520 pk. Er zijn eigenaren die dat te weinig vinden en de boxermotor daarom voorzien van turbochargers, zoals deze twin turbo GT3 RS.

Het exemplaar dat in deze video centraal staat heeft echter geen turbo’s, maar een supercharger. De kit is afkomstig van ProCharger en hoewel forced induction het geluid van de motor kan dempen, is dat duidelijk niet het geval met deze supercharged GT3 RS.

De ProCharger P1X-supercharger, Fabspeed-spruitstuk, Turbosmart blow-off valve, K&N-luchtfilter en de iPE-titaniumuitlaat zorgen voor een extra 200 pk en 142 Nm koppel ten opzichte van standaard. Omdat de achterbumper ontbreekt kan iedereen zien dat dit geen normale GT3 RS is.

De eigenaar heeft als doel 990 pk en om dat te bereiken wil hij nog methonal injectie toevoegen en een brandstofsysteem dat geschikt is voor E85-brandstof.

Video: Supercharged 911 GT3 RS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sky Sports kijkt naar Hamilton's andere inhaalactie in Copse Corner

Sky Sports kijkt naar Hamilton’s andere inhaalactie in Copse Corner

Christian-von-Koenigsegg-Jesko

Christian Von Koenigsegg neemt ons mee langs de Jesko