in

Deze Audi C4 S6 heeft een 5.2 V10 met Huracán spruitstukken

De eerste generatie S6 werd geproduceerd van 1994 tot en met 1997 en kreeg een échte Audi-motor, een 2,2-liter vijfcilinder turbomotor met 230 pk en 350 Nm. Joel Francisco heeft zo’n eerste generatie C4 S6, maar dan met twee keer zoveel cilinders!

Toen Joel zijn 1995 Audi S6 kocht verving hij de 2.2 vijf-in-lijn door een 4.2-liter twin turbo V8, afkomstig van de C5 RS6. Die motorswap werd geen succes want Joel blies de achtcilinder al vrij snel op, maar hij had stiekem al een andere motor klaarliggen. Dankzij een video van een Audi S4 B5 met V10 kreeg Joel het idee om ook een tiencilinder in zijn C4 S6 te lepelen en toen de achtcilinder kapot ging, was het volgende project geboren.

De 435 pk sterke 5.2-liter V10 uit de C6 S6 werd gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak, maar verder is de krachtbron helemaal standaard. Het enige wat Joel heeft aangepast, is het uitlaatspruitstuk. Hij bestelde op Ebay spruitstukken van een Lamborghini Huracán, maakte ze op maat voor de Audi V10 en liet ze zonder katalysators en einddempers naar achteren lopen.

Of dat een beetje lekker klinkt? Nou en of, bekijk onderstaande video maar waarin Joel alles over zijn unieke project vertelt.

Video: Deze Audi C4 S6 heeft een 5.2 V10

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 246S Dino over Goodwood Hillclimb gesmeten

Ferrari 246 S Dino over Goodwood Hillclimb gesmeten

McMurtry Spéirling verbreekt Goodwood Hillclimb record

McMurtry Spéirling verbreekt Goodwood Hillclimb record