Tags: BMWE36

Deze BMW E36 heeft een Cosworth-viercilinder

We zijn dol op Hillclimb. De sport is gevuld met een enorme verscheidenheid aan waanzinnige auto’s, waarbij de een nog extremer is dan de ander. Kijk maar eens naar deze BMW E36, die uit de fabriek kwam rollen als een simpele 320i maar nu een waar hillclimb-monster is.

Onder de motorkap vinden we geen zes-in-lijn van BMW maar een Cosworth-viercilinder, afkomstig uit een Sierra RS Cosworth. Hoeveel vermogen de 1993cc turbomotor levert weten we niet, maar de viercilinder produceert een geweldige soundtrack, mede dankzij het anti lag-systeem.

Bijna ieder paneel van de carrosserie is onder handen genomen, wat vrij gebruikelijk is in hillclimb aangezien men altijd op zoek is naar meer downforce. De voorbumper heeft een enorme splitter en dubbele dive planes, de spoorbreedte is zowel voor als achter verbreed, de side skirts slepen bijna over het asfalt en de achtervleugel is van formaat picknicktafel. Ons favoriete onderdeel is echter de achterzijde van de BMW. De diffuser is hilarisch groot en samen met die dikke slicks en brede wielkasten is het een van de meest agressief uitziende 3-series die we ooit hebben gezien.

Hieronder kun zie je Carmine Tancredi in actie met de BMW E36 tijdens de 2018 FIA Hillclimb Masters in Gubbio. De Italiaan werd derde achter winnaar Reto Meisel in de monsterlijke Mercedes SLK340 Judd

Video: BMW E36 met Cosworth-viercilinder

Deze BMW E36 heeft een Cosworth-viercilinder

Geen reacties op "Deze BMW E36 heeft een Cosworth-viercilinder"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *