in

Deze BMW-liefhebber heeft 15 oude 7 Series

De huidige BMW G70 7 Serie is een waar slagschip van ruim 5 meter lang met een paar gigantische nieren. Zeker niet de mooiste generatie als je het ons vraagt, wij opteren liever voor een E32 of E38-generatie. Net als Slowaak Jakub Berthoth, die maar liefst 15 exemplaren van de BMW 7 Serie heeft.

Zijn eerste auto was een E32 met wat aanpassingen van AC Schnitzer. Daarna volgden er nog veertien 7 Series, voornamelijk E23 en E32-generaties in verschillende kleuren en uitvoeringen. Jakub houdt van de styling en de eenvoud van de jaren ’80 en ’90, terwijk vader Bystric Berthothy een voorliefde heeft voor de klassiekers uit de jaren ’60 en ’70.

Beiden brengen veel tijd door in hun garage die naast oude 7 Series ook nog gevuld staat met een E9 en een E39 M5. De passie voor BMW hoopt de familie Berthothy door te geven aan de nieuwe generatie, die al staan te trappelen om de sleutels te krijgen.

Video: Deze BMW-liefhebber heeft 15 oude 7 Series

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari-F40-Liberty-Walk

Liberty Walk vergrijpt zich aan Ferrari F40

de eerste Twin Turbo Corvette C8 Z06

Deze dame heeft de eerste Twin Turbo C8 Corvette Z06