in

Deze BMW M3 CSL heeft een handbak conversie

De BMW E46 M3 CSL wordt nog altijd beschouwd als een van de, zo niet de beste M3 ooit gemaakt. Dankzij een strikt dieet werd hij 200 kilogram lichter en met zijn perfecte 50-50 gewichtsbalans, 360 pk sterke zescilinder en sublieme rijeigenschappen heeft hij alles wat een BMW-liefhebber zich maar kan wensen. Op één ding na; een handbak.

De CSL werd nooit geleverd met een handmatige transmissie. De enige optie was de SMG-automaat, en die bak is zeker naar hedendaagse maatstaven geen geweldenaar. Plus, als purist wil je gewoon zelf schakelen en drie pedalen bedienen.

De eigenaar van de M3 CSL die we in deze video zien besloot een conversie uit te voeren naar handbak. Het mooie van de E46 M3 is dat de SMG-transmissie eenvoudig kan worden omgezet in een echte handgeschakelde versnellingsbak. Alleen de SMG-pomp moet verwijderd worden, er moet een versnellingspook geïnstalleerd worden en een koppelingspedaal. Hierna moet de ECU aangepast worden om alles met elkaar te laten communiceren en klaar.

Het resultaat is een M3 CSL waar je altijd van hebt gedroomd. Matt Prior van Autocar mocht wat tijd doorbrengen achter het stuur van deze handgeschakelde droommachine, zijn review zie je hieronder.

Video: BMW M3 CSL met een handbak conversie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de rollenbank - Bentley 4.5 uit 1929

Op de rollenbank – Bentley 4.5 Litre uit 1929

Zeldzame Lamborghini Veneno krijgt een uitgebreide poetsbeurt