in

Deze Chinese Pickup kreeg 0 sterren in de crashtest

Niet iedereen kan pickups betalen van Ford, Toyota, Volkswagen of andere grote fabrikanten. Daarom zijn er ook nog low budget modellen als de Steed 5 van Great Wall Motors. NCAP besloot de pickup te gebruiken in een van hun crashtests, met schokkend resultaat.

Functies zoals airbags en een ABS-systeem zijn zelfs bij de goedkoopste auto’s uit Japan en Europa gemeengoed, maar deze dingen ontbreken in de GWM’s Steed 5. De constructie van de pickup is ook hopeloos, zoals we zien in deze crashtest met 40% overlap.

De crashtest werd uitgevoerd met slechts 65 km/h, maar het hoofd van de dummy raakte het stuur zelfs met de veiligheidsgordel vastgemaakt. Volgens NCAP had een airbag overigens weinig uitgemaakt, omdat de constructie dusdanig slecht is dat het stuur verbuigt.

De Steed 5 van Great Wall Motors kost omgerekend ongeveer 10.700 euro. Hieronder zie je wat je voor dat bedrag krijgt in een crashtest: 0 sterren.

Video: Deze Chinese Pickup kreeg 0 sterren in de crashtest

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Sergio Perez wint GP van Sakhir

Sergio Perez in tranen na overwinning GP Sakhir

BMW M3 raakt stoeprand

BMW M3 verliest van stoeprand na meeting