in

Deze Chrysler PT Cruiser heeft het record voor langste wheelie

Deze methanolslurpende Chrysler PT Cruiser heeft momenteel het Guinness World Record in handen voor de langste wheelie. 762 meter op de achterwielen om precies te zijn.

Mike ‘Nitro’ Kunz uit Canada is een dragracer in hart en nieren en koos ervoor om de Chrysler om te bouwen tot een ‘wheelstander’, om eens wat anders te doen dan. Er is weinig meer over van de originele PT Cruiser, alleen de carrosserie en zelfs die is verlengd. De neus is zo licht mogelijk gemaakt en achter de achteras hangt een supercharged 7,3-liter V8-motor die 1.400 pk kan leveren. Een stevige wheeliebar moet voorkomen dat de auto achterover slaat.

Met een topsnelheid van 210 km/h vestigde deze PT Cruiser in augustus 2012 het record voor de langste wheelie. Dat record staat dus al bijna acht jaar, maar Mike hoopt het binnenkort te verbreken.

Video: Chrysler PT Cruiser heeft het record voor langste wheelie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

4-rotor Mazda RX-7 knalt er 1.000 pk uit op de rollenbank

4-rotor Mazda RX-7 knalt er 1.000 pk uit op de rollenbank

Darlington 500

NASCAR 2020 – Darlington 500 Highlights