in

Citroën 2CV jaagt op sportauto’s tijdens track days

Dat een Citroën 2CV normaal gesproken geen circuitauto-materiaal is moge duidelijk zijn. Toch hebben we al verschillende hobbyisten gezien die van de ‘lelijke eend’ een behoorlijke rappe auto wisten te maken. Zo is er de supercharged 2CV van Nederlander Alex de Vries en een nogal bijzondere 2CV met Ferrari-onderdelen.

De Deux Chevaux die we nu in actie zien is verbouwd door een onbekende Fransman. In plaats van 20 pk heeft deze Citroën nu 150 pk, dankzij een 1100cc GSXR-motor. Naast de motor swap werd ook de cabine gestript om ruimte te maken voor een rolkooi. Tevens is de ophanging aangepast en kreeg de Citroën betere remmen en banden.

Op het rechte stuk gaat de Citroën niet harder dan 180 km/h, maar omdat het geheel slechts 500 kg weegt vliegt de 2CV door de bochten. Kijk maar eens hoe deze Franse klassieker voorbij gaat aan Ferrari’s en Porsches op circuit Paul Ricard.

Video: Citroën 2CV jaagt op sportauto’s

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De nieuwe 575 pk sterke Jaguar F-type R!

De nieuwe 575 pk sterke Jaguar F-type R!

Legergroene McLaren 720S

Legergroene McLaren 720S heeft 1000 pk