in

Deze DeLorean drift zelf een Gymkhana-parcours

Stanford University heeft een DeLorean gebouwd die in staat is zelf te driften. Dit is MARTY, een autonome, elektrisch aangedreven DMC12 die geprogrammeerd is om zijn achterbanden op te stoken rond een parcours van ongeveer 1 kilometer.

Een klein anderhalf jaar geleden was MARTY enkel in staat om achtjes te driften, maar nu kan hij een heel Gymkhana-parcours aan. De studenten verbonden aan dit project leren en ontwikkelen hun eigen autonome rijtechniek, met als doel de grenzen opzoeken van autonome situaties.

Ontwijkende manoeuvres, het corrigeren van een slip, dat zijn situaties die toekomstige autonome systemen moeten beheersen. Of autonoom rijden helemaal geperfectioneerd kan worden is de grote vraag. Maar deze studenten doen er alles aan om de limiet van wrijving tussen de band en de weg op te zoeken, zodat potentiële ongelukken vermeden kunnen worden.

Terwijl de wetenschap achter deze situaties bestuurd wordt, is er ook tijd voor leuke dingen. Zoals de DeLorean leren driften.

Video: DeLorean drift zelf Gymkhana-parcours

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Datsun Roadster

Datsun Roadster laat zien hoe gaaf Restomodding kan zijn

Kerstboom op Porsche Cayman S

Amsterdammers binden kerstboom op Porsche Cayman S