in

Deze Dodge Viper haalt meer dan 400 km/u

We hebben al heel wat auto’s voorbij zien vliegen in een poging snelheidsrecord te verbreken, maar nog nooit hebben we zo’n snelle Dodge Viper gezien. Deze Viper uit 2006 haalde een snelheid van meer dan 400 km/u en is daarmee de snelste Dodge ooit. En ja, hij is straat legaal.

Het is duidelijk geen standaard Viper, de exacte modificaties worden niet onthuld maar er wordt gezegd dat de motor 1400 pk produceert met behulp van een paar zeer goed hoorbare turbo’s.

De auto was daar bezig met het testen van motoronderdelen en banden, en met een parachute op de achterkant, vermoeden we dat hoge snelheden niet werden uitgesloten. Of de bestuurder al dan niet verwachtte 400 km/u te rijden, weten we niet. Maar de parachute kwam van pas aan het andere uiteinde van de startbaan.

De auto komt een beetje traag van zijn plaats maar gaat vlot door alle versnellingen en hoewel we kort 253 mph zien wordt de officiële snelheid genoteerd op 252.588 mph – 406.5 km/u.

Video: Deze Dodge Viper haalt meer dan 400 km/u

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari-SF90-Stradale

De Ferrari SF90 Stradale van design tot productie

Snelste 911 GT2 RS ter wereld

Is dit de snelste 911 GT2 RS ter wereld?