in

Deze Drift Run van Ryan Tuerck is bijna perfect!

In tegenstelling tot bij alle andere autosporten, gaat het bij driften niet om de snelste tijd of als eerste over de finishstreep komen. Driften is namelijk een jurysport, waarbij drie juryleden de kwalificatieruns beoordelen met een cijfer en in de shootout duels een winnaar aanwijzen.

Net als bij andere autosportklassen bestaat een perfecte run niet, maar deze kwalificatierun op Long Beach van Ryan Tuerck is bijna perfect. Zijn drift met de 1.300 pk sterke Toyota GR Corolla werd beoordeeld met 98.6 punten van de mogelijk 100.

Tuerck clipt bijna elke muur en maakt een meesterlijke overgang in een drift die door de hele bocht wordt vastgehouden, met een walm van bandenrook achter zich. Ondanks de nagenoeg perfecte run in de kwalificatie wist Ryan Tuerck de eerste ronde van Formula Drift in 2023 niet te winnen. Hij werd in de kwart finale uitgeschakeld na een touche met Jonathan Hurst. Toch, deze run zal hij niet snel vergeten!

Video: Deze Drift Run van Ryan Tuerck is bijna perfect!

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Deze Drift Run van Ryan Tuerck is bijna perfect!

Reageer op deze video