in

Deze Ferrari 360 Challenge Stradale is al 8 jaar een daily driver

Matt Farah was onlangs in het Verenigd Koninkrijk en bezocht daar Scott Chivers die een bijzondere daily driver heeft, een Ferrari 360 Challenge Stradale. Scott gebruikt de Ferrari al 8 jaar als dagelijkse auto en heeft er inmiddels ruim 125.000 kilometer mee gereden.

Deze 360 Challenge Stradale is dus alles behalve een ‘Garage Queen’, maar verrassend genoeg ook geen originele 360 Challenge Stradale want hij kwam uit de fabriek rollen als een 360 Modena F1. De auto ziet eruit als een 360 CS, klinkt als een 360CS, maar volgens het VIN is het een gewonde 360. Hoe zit dat precies?

Scott was ruim 8 jaar geleden op zoek naar een Challenge Stradale, in het zwart, met gele Brembo-remklauwen en het alcantara interieur. Die combinatie was nergens te vinden, of tegen een veel te hoge prijs. Dus kocht Scott een Modena F1 en bouwde die om naar de door hem gewenste Challenge Stradale-specificatie. De onderdelen zijn blijkbaar allemaal los te bestellen.

De conversie kostte een shitload of money, maar het eindresultaat is volgens Scott een 100% accurate Ferrari 360 CS afgezien van het typenummer. De auto bevalt zo goed dat hij de 430 Scuderia, die hij had gekocht om de 360 CS te vervangen, de deur uit deed omdat hij die te tam vond.

Video: Ferrari 360 Challenge Stradale daily driver

Deze Ferrari 360 Challenge Stradale is al 8 jaar een daily driver

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *