in

Deze Ferrari SF90 Stradale is extreem zwart

Fabrikanten hebben liever niet dat hun prototypes gefilmd worden, maar aangezien dat niet te voorkomen is verstoppen ze hun modellen maar achter camouflagewraps en bumpers. Ferrari lijkt nu te experimenten met een Vantablack-achtig materiaal waardoor de carrosserie één zwarte vlek wordt op film.

Vantablack is het zwartste en donkerste materiaal ter wereld en absorbeert tot 99,965% van het licht. Het is ontwikkeld door Surrey NanoSystems uit het Verenigd Koninkrijk en de naam is een samenstelling van VANTA (Vertically Aligned NanoTube Arrays) en de kleur zwart.

Wanneer licht op Vantablack valt wordt het niet teruggekaatst, maar vastgehouden en continu afgebogen tussen de buizen, uiteindelijk geabsorbeerd en afgevoerd in warmte. Het resultaat is dat objecten die gespoten zijn in Vantablack extreem zwart zijn.

Ferrari lijkt deze SF90 Stradale gespoten te hebben met het goedje en lijkt goed te werken. Details van de carrosserie zijn nauwelijks te zien. Kun je nagaan als deze Ferrari ’s nachts op pad gaat, dan is hij helemaal in stealth-modus.

Video: Deze Ferrari SF90 Stradale is extreem zwart

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Porsche 992 Turbo S met Vossen Wheels

Porsche 992 Turbo S met Vossen Wheels

Bestelbus probeert rechts in te halen

Bestelbus probeert rechts in te halen