in

Ferrari SF90 Stradale vs McLaren 765LT

De McLaren 765LT is de snelste productieauto ooit gemeten op de kwart mijl, met nadruk op het woord gemeten. Er zijn misschien wel snellere productieauto’s, maar die hebben geen tijd neergezet op een geprepareerde 400 meter lange dragstrip.

Neem bijvoorbeeld de Ferrari SF90 Stradale. Die heeft een 4.0-liter twin turbo V8-motor met 780 pk, maar tel hierbij het vermogen van de drie elektromotoren op, twee op de vooras en een MGU-K, en de SF90 Stradale komt uit op 1.000 pk. Aanzienlijk meer vermogen dan de McLaren 765LT, die overigens wel 236 kilogram lichter is omdat de Britse supercar geen elektromotoren heeft.

Is de SF90 Stradale sneller dan een McLaren 765LT? Die kans zit er dik in, ook al is hij flink zwaarder. Het instant koppel van de elektromotoren en de vierwielaandrijving geeft de Ferrari namelijk een flink voordeel bij de start.

In deze video zien we de Ferrari SF90 Stradale en de McLaren 765LT het tegen elkaar opnemen in drie dragraces. Daarna volgen ook nog drie rollende races, waarbij tractie minder belangrijk is en het gaat om pure power én gewicht.

Video:  Ferrari SF90 Stradale vs McLaren 765LT

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Novitec Ferrari 812 N-Largo

Op pad met de oorverdovende Novitec Ferrari 812 N-Largo

Cold starts van vooroorlogse raceauto's

Cold starts van vooroorlogse raceauto’s zijn bruut