in

McLaren 765LT imponeert op de kwart mijl met 9.41 sec

De McLaren 720S was lange tijd dé productieauto to beat op de kwart mijl, tot hij werd verslagen door de Porsche 911 Turbo S. Het lijkt erop dat de McLaren de titel van snelste productieauto weer kan veroveren met de nieuwe 765LT.

Het DragTimes-kanaal nam een McLaren 765LT met standaard Pirelli P Zero straatbanden mee naar de dragstrip van Palm Beach voor wat runs. Wat bleek, de 765LT klokte de kwart mijl in 9,41 seconden bij 241.4 km/h! 0 tot 100 km/h? Een ongelooflijke 2,1 seconden, bizar snel voor een achterwielaangedreven auto!

Vervolgens werd het OEM-rubber ingewisseld voor een set Toyo R888R-rubber om nog wat tienden van de tijd af te schaven. De snelste run op deze semi slick was een 9,33 seconden bij 242,8 km/h. Let wel, dit is op een geprepareerde, plakkerige dragstrip dus deze tijden haalt de McLaren 765LT niet op de openbare weg.

Vooralsnog lijkt de McLaren 765LT de nieuwe snelste productieauto op de kwart mijl. In ieder geval tot er iemand een SF90 Stradale, Pininfarina Battista, Lotus Evija of een andere hybride/elektrische hypercar meeneemt naar de dragstrip.

Video: McLaren 765LT imponeert op de kwart mijl

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Novitec Ferrari F8 Tributo

Novitec Ferrari F8 Tributo produceert 123 dB

Heftige crash in Argentijnse Top Race

Heftige crash in Argentijnse Top Race Junior