in

Deze Ford Focus ST heeft 640 pk op de voorwielen

Deze tweede generatie Ford Focus ST heeft meer vermogen dan een Lamborghini Huracán, en dat enkel op de voorwielen.

De Focus ST’s turbocharged 2,5-liter vijfcilinder had oorspronkelijk 225 pk, maar na vier jaar sleutelen slaagde deze eigenaar erin om 640 pk en 800 Nm koppel uit het motorblok te persen. Dat is geen loze claim, maar bewezen op de rollenbank. De eigenaar heeft het grootste deel van het werk zelf uitgevoerd en rijdt dagelijks met zijn auto naar werk en andere bestemmingen.

Het vermogen wordt in de eerste twee versnelling gelimiteerd tot 300-400 pk en ergens hoog in de derde versnelling komt het volledig vermogen pas vrij. Dit is noodzakelijk omdat de voorbanden anders totaal geen grip krijgen.

Ondanks dat deze project car al ruim €35.000 heeft gekost is de Focus ST nog steeds een work in progress. De eigenaar wil de carrosserie nog wat aanpassen, een andere spruitstuk monteren en een grotere downpipe. Als dat gedaan is wil hij gewoon leuke ritjes maken met zijn Ford en hopen dat zijn auto in het rechte spoor blijft.

Video: Ford Focus ST met 640 pk

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Aventador SVJ in Nederland

Nederland is een Lamborghini Aventador SVJ rijker

Ogier en Loeb testen nieuwe WRC-bolides

Ogier en Loeb testen nieuwe WRC-bolides