in

Deze Ford Mustang stal de show op SEMA 2018

Klassieke Ford Mustang’s zijn gewilde modellen voor restomodding en dit jaar stal de Corruptt Mustang de show op SEMA 2018.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, de reden dat deze 1968 Ford Mustang zoveel publiek trok was vanwege de motor. Tony A, het meesterbrein achter deze creatie, heeft een 4.3-liter V8-motor afkomstig van een Ferrari F430 in het chassis gehangen. Had Tony het hierbij gelaten dan was de Mustang al bijzonder genoeg, maar er kwamen ook nog eens twee turbochargers op van Nelson Racing en een inlaatspruitstuk van een Ferrari California.

Aan de foto hierboven is duidelijk te zien dat er ook aan de carrosserie veel gewerkt is, volgens Tony is dan ook geen enkel paneel hetzelfde gebleven. RideTech luchtvering zorgt ervoor dat de Ford plat op het asfalt ligt tijdens de show en dat de velgen van Avant Garde goed weggestopt zitten.

De Corruptt Mustang wordt grotendeels bediend via een iPad waarmee je de rijhoogte, deuren, ramen, lichten, radio en zelfs de Italiaanse achtcilinder kunt starten. In principe is de creatie van Tony helemaal af, alleen de motor moet nog afgesteld worden op de rollenbank en als dat eenmaal gedaan is hopen we de Corruptt Mustang nog eens rijdend te zien.

Video: Ford Mustang met Ferrari V8-motor

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 944 de vangrail in gebeukt

Porsche 944 de vangrail in gebeukt door 911 GT3 Cup

Instant Karma

Instant karma voor Mercedes-bestuurder