in

Jay Leno’s Garage – 1000 pk ‘Vicious’ 1965 Ford Mustang

Als je deze 1000 pk sterke 1965 Ford Mustang in actie wil zien dan moeten we je helaas teleurstellen, we krijgen dit beest slechts 15 seconden rijdend te zien. Maar als je wil weten wat er allemaal gedaan is aan deze Mustang dan zijn de overige 23 minuten om je vingers bij af te likken.

Er werd maar liefst 10.000 uur gewerkt aan dit project door Timeless Kustoms, het team transformeerde een klassieke 1965 Ford Mustang Coupe naar een 1000 pk sterke Restomod met een Fastback carrosserie. “Vicious” maakt gebruik van een 5.7-liter V8-motor twee turbo’s én een supercharger, goed voor 1.000 pk op de achterwielen en ongeveer 1.150 pk aan de krukas.

De volledige auto weegt slechts 1.564 kg, ondanks dat Timeless Kustoms heeft gekozen voor staal in plaats van lichtgewicht materialen. De widebody kit ziet er extreem uit maar is ontworpen met met functionaliteit in het achterhoofd, namelijk de enorme spoorbreedte. Andere eigenschappen van “Vicious” zijn 19″ wielen, volledig onafhankelijke wielophanging, koolstof keramische remschijven, Sparco stoelen en stuurwiel, een Motec digitaal display en airconditioning. Oh, en het complete interieur is knalrood….

Valt deze restomod bij jullie in de smaak of is het allemaal iets te extreem?

Video: ‘Vicious’ 1965 Ford Mustang

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 911 GT3 neemt echt iedere bocht dwars

Porsche 911 GT3 neemt iedere bocht op straat dwars

Audi TT met bijzondere Turbo Setup

Deze Audi TT heeft een bijzondere Turbo Setup