in

Deze Honda Civic is dé definitie van Downforce

Cody Loveland’s 1993 Honda Civic EG6 hebben we al eens eerder gezien, maar toen was de hot hatch nog niet uitgerust met dit extreme downforce pakket.

De Civic beschikt over een V6-motor uit de Acura TL Type S, de zescilinder is voorzien van een Garrett turbocharger en levert nu ongeveer 600-700 pk. Daarnaast is er een volledige vlakke Alumalite-vloer die doorloopt tot aan de diffuser, een gigantische splitter afkomstig van de Enviate Pikes Peak-raceauto en een single-element achtervleugel hoog bovenop de Civic EG6. De Honda staat op 18-inch HRE velgen met 335 Toyo Proxes banden.

Hoewel de auto werd gebouwd voor Hillclimb en eventueel Time Attack, is er nog geen race mee gereden. Pikes Peak staat bovenaan het lijstje van Cody maar een startbewijs heeft hij nog niet ontvangen van de organisatie.

Hieronder neemt Cody ons mee langs zijn zelfgebouwde raceauto. Vanaf 6 minuten zie je de Honda in actie.

Video: Loveland’s 1993 Honda Civic EG6

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan GT-R vs Porsche 911 Turbo S vs BMW M5 Competition

Nissan GT-R vs Porsche 911 Turbo S vs BMW M5 Competition

Alpha Logic Nissan GT-R

Alpha Logic Nissan GT-R zet 1/4 mijl record scherper op 6.58 sec