in

Honda Civic EG6 met K20-motor doet Eschdorf hillclimb

Fabrizio Casciaro uit België racet met deze Honda Civic EG6, aangedreven door een K20A-motor met 240 pk bij 9.000 tpm. Hoewel de 2.0-liter VTEC-motor vrijwel standaard is maakt de viercilinder wel gebruik van een Jenvey throttle body kit, bestaande uit een nieuw inlaatspruitstuk, brandstofrail en vier 90 mm lange throttle bodies.

Hoewel 240 pk een respectabele hoeveelheid vermogen is, trok de Civic onze aandacht vanwege zijn merkwaardige carrosserie. Er zijn heel wat uren opgegaan aan het modificeren van de body en het optimaliseren van de luchtstroom onder de auto. De Civic heeft een vlakke bodem en side skirts die bijna op het asfalt liggen, hierdoor kan de lucht niet ontsnappen en wordt deze versneld door de extreem oplopende diffuser. Dit zorgt ervoor dat de Civic naar het asfalt wordt gezogen en meer grip heeft.

In de video hieronder zien we de Honda van Fabrizio in actie tijdens de Eschdorf Hillclimb. Wat extra vermogen kan geen kwaad zo te zien.

Video: Honda Civic EG6 Hillclimb

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW M5 Akrapovic

Zo klinkt de nieuwe M5 met Akrapovic uitlaat

Peugeot 205 20b tripple rotor

Peugeot 205 met 20B triple rotor doet Goodwood Hillclimb