in

Deze Honda Civic is nog steeds de snelste FWD op de 1/4 mijl

De Honda Civic van Speedfactory is al jaren de snelste voorwielaangedreven auto ter wereld op de kwart mijl. De tuner haalt maar liefst 2.000 pk uit de 2.0-liter viercilinder turbomotor en al dat vermogen gaat via een ouderwetse H-bak naar de voorwielen.

De laatste keer dat we een video deelden van deze Civic, werd de 400 meter lange sprint in 7,61 seconden afgelegd bij 320 km/h. Inmiddels zijn we twee jaar verder en staat er een tijd van 7,47 seconden op de klok bij een snelheid van 344 km/h. Op papier lijkt dit een kleine winst, maar in de wereld van dragracing is 0,14 sec een enorme stap.

Hoe Speedfactory al dat vermogen zo goed weet over te brengen op het asfalt in een voorwielaangedreven auto is mij een raadsel, deze Civic is zelfs sneller dan de snelste Lancer Evo op kwart mijl. Met de huidige tijd heeft de Honda Civic van Speedfactory drie wereldrecords in handen: Fastest FWD, Worlds Quickest Stock Chassis FWD, Worlds Fastest H-Pattern Manual Transmision.

Video: Snelste FWD op de 1/4 mijl

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Brabham BT62 maakt een hels geluid

Brabham BT62 produceert een hemels geluid!

Radical SR4 knalt door vangrail heen tijdens hillclimb

Radical SR4 knalt door vangrail tijdens hillclimb