in

Deze HRE 3D-Geprinte Titanium velgen zijn verdomd gaaf!

HRE heeft ’s werelds eerste 3D-geprinte titanium velgen gepresenteerd in samenwerking met GE Additive, en ze zien er verdomd gaaf uit!

De nieuwe velg, bekend als de ‘HRE3D +’, onthult hoe nieuwe technologieën toekomstige wielontwerpen zullen beïnvloeden. 3D-printen zal een belangrijke factor worden in de productie van velgen, vooral vanwege de uitstekende efficiëntie. Bij het produceren van traditionele aluminium velgen wordt 80 procent van een gesmeed aluminiumblok verwijderd om de velg te maken. Bij 3D-printen is dit precies het tegenovergestelde, slechts 5 procent van het materiaal wordt verwijderd en dus heb je als fabrikant veel minder materiaal nodig.

Titanium is natuurlijk een perfect materiaal voor velgen, het is veel steviger dan aluminium, corrosiebestendig en extreem licht. De 3D-printer richt met een elektronenstraal op titaniumpoeder, dit smelt vervolgens aan elkaar en zo bouwt men laagje voor laagje het hart van de velg. Een 3D-geprint wiel stelt ontwerpers ook in staat een vorm te creëren die met de huidige machines lastig te produceren is.

Het binnenste gedeelte van deze HRE3D+ bestaat uit zes delen die met bouten aan elkaar verbonden worden. Vervolgens worden dit titanium-hart in de koolstofvezel buitenrand geplaatst en voilà, klaar is kees.

Video: HRE 3D-Geprinte Titanium velgen

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Honda S2000 Twin Turbo V6

Honda S2000 heeft 500 pk makeover gekregen

Vrachtwagen-raakt-viaduct

Vrachtwagen raakt viaduct en verliest container