in

Deze interessante docu volgt de Nissan GT-R LM NISMO op weg naar Le Mans

De Nissan GT-R LM NISMO is zonder twijfel een van de meest innovatieve raceauto’s van de afgelopen jaren. We hebben er hier op Autostrada regelmatig aandacht aan besteed met diverse video’s van de GT-R LM, maar met deze documentaire zien we pas echt hoeveel moeite het heeft gekost, en nog steeds kost, om de Nissan te ontwikkelen.

In deze video van GoPro zien we hoe het NISMO Race Team hun radicale LMP1 GT-R LM van concept uitwerkte tot raceauto. Het GoPro-team volgde Nissan tijdens de test- en ontwikkelingsfase en de 24 uur van Le Mans om een geweldige 4K-documentaire te produceren.

Nog even ter verduidelijking; de LMP1-bolide van Nissan heeft voorwielaandrijving dankzij een voorin geplaatste 3.0-liter twin turbo V6-benzinemotor. De motor is gekoppeld aan een Kinetic Energy Recovery System maar daar had Nissan grote problemen mee waardoor de auto slechts een fractie van zijn vermogen kon benutten op Le Mans. Alle problemen, gevechten, teleurstellingen en kleine overwinningen komen aan bod in deze docu. Hopelijk doen ze het volgend jaar een stuk beter!

Video: Documentaire Nissan GT-R LM NISMO

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Polaris RZR XP Turbo

RJ Anderson Hoont met een 200 pk sterke Polaris Buggy

Dodge Viper ACR

De Dodge Viper ACR heeft op 13 banen het baanrecord