in

Deze Isuzu D-Max Truck heeft 5 Turbochargers!

Auto’s met meer dan twee turbo’s zijn vrij zeldzaam. De Bugatti Veyron, Chiron en de M50d-modellen van BMW beschikken over 4 turbo’s, maar verder worden er weinig auto’s in serie geproduceerd met zoveel turbo’s. Meestal gaat het om zelfbouwprojecten als deze Nissan Silvia en onderstaande Isuzu D-Max Truck.

YouTuber Chad Burdette ontdekte in Thailand deze felgroene D-Max Pickup Truck, die standaard is uitgerust met een 3,0-liter viercilinder dieselmotor met een enkele turbolader. Deze eigenaar was echter vastbesloten om er iets unieks van te maken en installeerde maar liefst vijf GReddy-turbochargers op de motor. Dat betekent dat de Isuzu meer turbo’s heeft dan cilinders!

De plaatsing van de turbochargers is vrij uniek, één bevindt zich naast de motor terwijl de andere vier turbo’s uit het motorcompartiment steken. Standaard levert de dieselmotor 187 pk en 447 Nm koppel, hoeveel vermogen de viercilinder met 5 turbo’s levert weten we helaas niet.

We weten wel dat hier een echte vakman aan heeft gesleuteld. Het ziet er zeer netjes uit met prachtige lasnaden op de titanium pijpen. En alsof 5 turbochargers nog niet indrukwekkend genoeg zijn, liggen er ook nog 3 flessen NOS in de achterbak. Maar die zijn hoogstwaarschijnlijk alleen voor de show.

Via: Carscoops

Video: Deze Isuzu D-Max Truck heeft 5 Turbochargers!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 28 Episode 5

Top Gear Season 28 Episode 5

Toyota Century met Brilliant Exhaust

Deze Toyota Century heeft een $18.000 Brilliant-uitlaatsysteem