in

Deze Jeep Wrangler 6×6 heeft 707 pk

Als je geen half miljoen euro wil uitgeven aan een Mercedes-AMG G63 6×6, maar wel zo’n dikke zeswieler wil bezitten dan zijn er een aantal alternatieven.

Ten eerste kun je er zelf eentje in elkaar knutselen, maar dat moet je wel een beetje handig zijn. Een andere optie is aankloppen bij Exotic Custom Motorsports, dit Amerikaanse bedrijf heeft namelijk een Jeep Wrangler 6×6 ontwikkeld die je kunt kopen voor 289.000 dollar. Nog altijd een hoop geld, maar een paar ton goedkoper dan de Mercedes.

Naast het feit dat de Jeep Wrangler 6×6 een paar ton goedkoper is, heeft hij ook meer vermogen. Onder de motorkap ligt namelijk een supercharged 6,2-liter V8 HEMI die ook in de Hellcat-uitvoeringen te vinden is. Zoals we weten levert deze krachtbron 707 pk en 881 Nm koppel, ruim voldoende om strepen te trekken met de vier achterwielen.

In totaal spendeerde Exotic Custom Motorsports 1.500 uur aan deze creatie, verspreid over ongeveer anderhalf jaar. In onderstaande video praat eigenaar Russel Simpson ons bij over de door hun ontwikkelde Wrangler 6×6.

Video: Deze Jeep Wrangler 6×6 heeft 707 pk

Deze Jeep Wrangler 6×6 heeft 707 pk

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *