in

Deze Kevlar BMW 2-Serie heeft een 800+ pk sterke LS-motor

De eerste F22 Eurofighter werd in 2016 gebouwd door HGK Motorsport voor een klant uit Qatar. Inmiddels levert het Letse bedrijf de F22 Eurofighter aan iedereen die de kevlar uitgevoerde BMW 2-serie maar kan betalen, waaronder aan het team van PS Racing dat twee exemplaren inzet in de King of Europe Drift Series.

Wat deze 2-series zo bijzonder maakt is dat de body geheel vervaardigd is uit kevlar, dat is bij deze twee exemplaren overigens alleen te zien als de motorkap open is want de auto heeft een wrapje gekregen. Onder die grote bult in de motorkap ligt een atmosferische LS7 V8-motor van Mast Motorsports, tot uiterste getuned en goed voor ruim 800 pk en 920 Nm koppel. Ruim zeggen we omdat de motor opgevoerd kan worden tot 900 pk, het is maar net hoeveel euro’s je op tafel wilt leggen.

HGK Motorsport heeft de F22 Eurofighter van top tot teen onder handen genomen en de lijst met aanpassingen is ruim twee A4’tjes lang, te lang om hier te plaatsen dus wil je weten wat er allemaal onder die kevlar body zit kijk dan even op de site van HGK.

In deze video zie je de monsters van HGK dwars over het Castelletto circuit gaan, let ook even op de enorme sliphoek van de voorwielen. Die staan bijna dwars!

Video: HGK BMW F22 Eurofighter

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Pagani Zonda Revolucion laat zijn V12 horen op Imola

Porsche-bestuurder laat zien hoe launch control niet moet

Porsche-bestuurder demonstreert launch control