in

HGK’s Kevlar BMW F22 Eurofighter

Dit is de BMW F22 Eurofighter, eigendom van MK Racing uit Qatar maar gebouwd door HGK Motorsport. Deze naam zal jullie wellicht niet onbekend voorkomen want de BMW’s van HGK hebben we al een aantal maal dwars over het scherm zien scheuren.

Dit was de eerste keer dat HGK aan BMW’s F22 2-serie chassis sleutelde en man wat is resultaat gaaf. De kevlar body oogt super agressief en de gehele auto is gebouwd om te voldoen aan Formula Drift reglementen, wellicht dat we de F22 Eurofighter daar in de toekomst nog gaan zien.

Het hart van de auto ligt onder die grote bult in de motorkap, een Mast Motorsports Chevrolet V8-motor zonder turbo of compressor. De atmosferische motor is tot het uiterste getuned en op de dyno werd 820 pk bij 7.000 tpm gemeten en een maximum koppel van 920 Nm. Het sterke punt van deze motor is dat 800 Nm al beschikbaar is vanaf 4.000 tpm.

Al dat prachtige carbon, kevlar en andere gewichtsbesparende onderdelen hebben ervoor gezorgd dat de F22 flink is afgevallen, de weegschaal tikt net 1.200 kg aan. Kortom, dit ding is een geweldige driftauto en wij zijn blij dat we hem hier op video kunnen aanschouwen. Een uitgebreide reportage over deze BMW kun je lezen bij onze vrienden van Speedhunters.

Video: HGK’s Kevlar BMW F22 Eurofighter

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dragrace-kent-bijzondere-ontknoping

$1000 Dragrace kent een bijzondere ontknoping

Deze Porsche 911 GT1 is straatlegaal

Deze Porsche 911 GT1 is straatlegaal