in

Deze kleine Mazda RX-2 neemt het op tegen muscle cars

Als je op zoekt bent naar een kleine, klassieke, lichte coupe dan kom je al snel uit bij iets Italiaans, Brits of Duits. Maar je kunt natuurlijk ook voor iets Japans gaan, bij voorkeur met wankelmotor, zoals de Mazda RX-2.

Tussen 1970 en 1978 was de Mazda Capella leverbaar met een breed scala aan viercilinder motoren, maar ook met een 1460cc 12B wankelmotor. De Capella Rotary, zoals hij in Japan bekend stond, is een zeldzame verschijning en het exemplaar van Jason Humble lag compleet uit elkaar toen hij hem vond. Inmiddels is de Mazda hersteld tot de epische klassieke raceauto die het nu is, racend tegen muscle cars in deur tot deur gevechten.

Met zijn zorgvuldige onderhoudsschema en voorbereidingen zorgt Jason ervoor dat deze RX-2 voorlopig nog wel even te zien zal zijn op diverse circuits in Australië. Al kost het hem wat moeite om de kleine RX-2 te zien met oorlogswonden.

Video: Mazda RX-2

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Audi-hoonigans op skipiste

Audi-Hoonigans gaan los op skipiste

Achtervolging Utrecht

Dollemansrit over A12 bij Utrecht