in

Petrolicious Filmt Prachtige Jaguar E-Type Lightweight

De heren van Petrolicious hebben het weer voor elkaar, wat een interessante video! Dit is een Jaguar E -Type Coupe uit 1964 en hij is in Jason Len’s bezit sinds midden jaren ’70. De meeste eigenaren zouden er enkel mee rijden op mooie zondagen, maar zo zit Jason niet in elkaar.

Hij racet al meer dan 30 jaar met deze E-type en naarmate de leeftijd van Jason stijgt, daalt zijn snelheid. Daarom zorgt hij ervoor dat zijn Jaguar E-Type ieder jaar sneller wordt om zijn eigen gebrek aan snelheid te compenseren. De bijna 50-jarige E-type is dus alles behalve origineel, dat zullen sommige mensen verschrikkelijk vinden maar voor classic racing is het noodzakelijk.

Len ’s E-Type is verbouwd naar een replica van de Lightweight E-Types uit 1963 en 1964. De van aluminium gebouwde E-Type Lightweights waren uitsluitend bedoeld voor racen, net als Len ’s sterk verbouwde E-type. Hoewel er nog steeds een 3.8-liter zescilinder onder de kap ligt zijn de motor, transmissie, ophanging, remmen en de carrosserie uitgebreid onder handen genomen om te kunnen concurreren met de rest van het veld.

In 50 jaar tijd heeft deze Jaguar E-type nog nooit zo goed gereden als nu. Bekijk Petrolicious’ nieuwste video hieronder.

Video: Jaguar E-Type Lightweight

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jaguar Maakt Kip Reclame van Mercedes Belachelijk

Jaguar maakt kip reclame van Mercedes belachelijk

Miami GT Grand Prix Edition van DDR Motorsport

Miami GT Grand Prix Edition van DDR Motorsport