in

Jay Leno’s Garage – 1963 Jaguar E-Type

Jay Leno heeft weer een museumstuk naar voren gehaald uit zijn imposante garage, een 1963 Jaguar E-type die hij begin dit jaar heeft gekocht. Deze auto is een uitstekend voorbeeld van zijn favoriete soort auto, origineel en ongerestaureerd. Hij kocht de E-Type van de eerste eigenaar, een vrouw die de auto nieuw kocht in 1963 en er vervolgens 50 jaar lang uitstekend voor zorgde.

In de video vertelt Jay Leno dat hij de Jaguar E-type alleen gepoetst heeft en er een moderne set spaakwielen, accu en schokbrekers op gemonteerd heeft voor de veiligheid. Deze Series 1 kreeg een 3,8 liter 6-in-lijnmotor die 228 pk levert, gekoppeld aan een manuele viertraps versnellingsbak. Met een gewicht van slechts 1140 kilogram zou de Jaguar E-type in 6,9 seconden naar de 100 km/h moeten rijden en naar een theoretische topsnelheid van 240 kilometer per uur, dat heeft Jay Leno echter nog niet gehaald.

Wil je een uitgebreide review zien van deze auto dan moet je de video hieronder zeker bekijken, een kortere maar minstens net zo mooie video van de Jaguar E-type door Petrolicious vind je hier.

Video: 1963 Jaguar E-Type

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato at Villa d'Este 2013

Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato at Villa d’Este 2013

2013 Audi S3 Review

2013 Audi S3 Review