in

Deze Mercedes-AMG A45 heeft 600 pk en een top van 300 km/h

De nieuwe generatie Mercedes-AMG A45 staat op het punt gelanceerd te worden, maar we willen nog even de aandacht vestigen op deze zwarte A45 van de vorige generatie. Een Griekse tuner heeft de 2.0-liter viercilinder turbomotor in deze AMG opgevoerd naar 600 pk, een winst van 220 pk.

De upgrades zijn een gigantische Garrett-turbocharger en een speciaal uitlaatspruitstuk, afgezien van deze ‘bolt-ons’ is de viercilinder standaard gebleven. Op de rollenbank maakt de A45 AMG 552 pk en 634,2 Nm koppel bij ‘medium boost’. Bij maximale boost levert de motor meer dan 600 pk, al wordt er geen specifiek getal genoemd.

De video, met een nogal foute variant van smooth criminal erin geëdit, laat door middel van een time lapse zien hoe de nieuwe onderdelen zijn geïnstalleerd. Aan het einde van de video zien we dat deze getunede Mercedes-AMG A45 300 kilometer per uur haalt op een snelweg in Griekenland.

De video is geen Hollywood-productie, maar 600 pk in een vierwielaangedreven hot hatch vinden we het vermelden waard.

Via: Motor1

Video: Deze Mercedes-AMG A45 heeft 600 pk

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

G-Power BMW M2 Competition

G-Power geeft de M2 Competition ruim 680 pk!

Audi Quattro ontmoet R8 V10 Performance in de Alpen

Audi Quattro ontmoet R8 V10 Performance in de Alpen