in

Chris Harris test nieuwe 380 pk sterke Mercedes-AMG A45

Driehonderdentachtig pk! In een hot hatch! Vroeger waren dit soort vermogenscijfers alleen weggelegd voor supercars als de Ferrari 355, maar met de zeer geavanceerde turbomotoren van tegenwoordig kan iedere hatchback opgevoerd worden tot een ‘supercar slayer’.

De Mercedes-AMG A45 is nog niet heel erg oud maar toch besloot Mercedes-Benz de auto een kleine upgrade te geven. Het vermogen is dus gestegen naar 380 pk en de versnellingsbakverhoudingen zijn daarop iets aangepast. Nul tot honderd neemt nu nog maar 4.2 seconden in beslag en dat is 0.4 sec sneller dan zijn voorganger. Het AWD-systeem zorgt onvermijdelijk voor wat onderstuur maar zoals Chris demonstreert is overstuur ook zeker mogelijk, al vergt het een wat lompere aanpak.

Qua uiterlijk is de A45 AMG niet heel veel veranderd, hij krijgt een nieuwe voorbumper, dubbele vinnen aan de zijkant en een optionele achterspoiler. Goedkoop is de gefacelifte Mercedes-AMG A45 niet, maar goed dat is hij ook nooit geweest. De prijs bedraagt €62.000.

Voor en na de review zien we ook nog een kort beursverslag van de IAA in Frankfurt.

Video: Mercedes-AMG A45 Facelift Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M6 bestuurder zet ambulance stil

BMW M6-bestuurder zet Ambulance stil op de snelweg

Porsche 917

Porsche 917 bereidt zich voor op een feestje