in

Chris Harris Test Mercedes-AMG A45 vs BMW M135i

De BMW M135i heeft al vele harten veroverd in Europa, met 320 pk op de achterwielen en de dikke geblazen 3,0-liter zes-in-lijn is de BMW M135i een serieus snelle auto. Maar dat is de Mercedes-AMG A45 ook, echter hebben de ingenieurs daar gekozen voor een geblazen 2.0-liter viercilinder met 355 pk en vierwielaandrijving.

De M135i is niet zo snel als de A45 AMG, maar wel goedkoper (52.000 euro om 59.000 euro) en een stuk leuker om te rijden dankzij de achterwielaandrijving. Maar, en dit is een persoonlijke mening, de A45 AMG ziet er mooier uit de dan M135i en het oog wil tenslotte ook wat.

Een lastige vergelijking maar gelukkig hebben we journalist Chris Harris nog die in deze aflevering van Chris Harris On Cars tot het uiterste gaat met deze twee hot hatches op het circuit en op de weg. Welke auto is de koning van het premium hot hatch segment, het antwoord vind je hieronder.

Video: Mercedes-AMG A45 vs BMW M135i

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sebastian Vettel rijdt als Super Mario in Zeepkistenrace

Sebastian Vettel rijdt als Super Mario in Zeepkistenrace

Vrachtwagen Vol Gasflessen Crasht en Explodeert

Vrachtwagen vol gasflessen crasht en explodeert