in

DRIVE – Chris Harris Test BMW M135i vs Audi RS3

De Audi RS3 is een Hot Hatch met een 2.5 liter vijfcilinder motor met 340 pk en Quattro aandrijving. Zeer indrukwekkende cijfers voor een Hot Hatch, maar zoals gewoonlijk bij Audi is de prijs absurd. Vanaf 70.000 euro! Een Hot Hatch was vroeger een leuke, lichte auto, met relatief veel vermogen, tegen een redelijke prijs voor de normale mens. De prijs die Audi voor de RS3 hanteert behoort niet meer toe aan Jan Modaal met een spaarpotje.

Dan de BMW M135i, dat is geen echte “M” maar een auto die toebehoord aan de ‘M Performance’ lijn. Natuurlijk is er de dikke motor en het onderstel is kritisch onder de loep genomen door de M-ingenieurs, maar de technische basis is identiek aan de 1-serie Met 320 pk op de achterwielen en de dikke geblazen 3,0-liter zes-in-lijn is de BMW M135i echt geen langzame auto. Qua vermogen ligt de BMW op één lijn met de Audi, de BMW M135i is daarentegen met €53.000 nog steeds geen koopje maar wel bijna 20K goedkoper dan de Audi RS3.

In deze video van DRIVE test Chris Harris beide auto’s in een uitgebreide review van maar liefst 20 minuten, dat zou niet misstaan op TV! Wat is jullie mening over deze vergelijking, laat het ons weten in de comments.

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Nissan DeltaWing Crasht wederom tijdens Le Mans Evenement

Nissan DeltaWing crasht op Road Atlanta

Onderstuur is een Bitch!

Onderstuur is een Bitch!